Sayfa: 1 [2]
|
 |
|
Yazan
|
Konu: TürkÜ NEDİR? (Okunma Sayısı 1518 defa)
|
ersan
Sr. Member

|
Sanal ortamda daha doğrusu internette açılan bir sürü Türkü sitesi var. Bunlar yeterli mi? yoksa yetersiz mi?
Ya da bu internette açılan Türkü siteleri ne kadar doğruyu yansıtmakta?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
canan
Jr. Member

|
Türkü nedir açıklamak zor ama içimden geçeni söyleyim
Türkü kah güldüren kah ağlatan geçmişimizle bağımızı sağlayan kültürümüzü tarihimizi unutturmamak için günümüzde varolma savaşı veren en harakeltlisinde bile hüzünlü bir olayı anlatan bizi biz yapan güzelliktir
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
serdar
Full Member

Gün Solar Akşamın Mateminden
|
neden Türküler?
hayattaki tüm acılarımız,sevinçlerimiz,sevdalarımızı,hüzünlerimizi anlatmak Türkülerle ne kadarda mükemmel değil mi? köklü,çarpıcı hikayelerde barındıran Türküler değil mi? orta asyadan anadoluya uzanan muhteşem bir kültürü özetlemiyolarmı?
işte tüm bunlar için Türküler!!!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
serdar
Full Member

Gün Solar Akşamın Mateminden
|
Türküler özümüz sözümüz...Türküleri Türkülerin değerini yüreğinde taşıyan dostlarım. Türkülerimizin kültürüne sahip çıkalım...Türküler yürekte aşk yangını sevdaya yazılan namedir. Sevginin başlangıçı ayrılığın hikayesidir.... herzaman gönlümüzde sevincimizde hüznümüzde Türküler Türküler Türkülerr
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KAFKASLI
Newbie

|
Türkü nedir ?
Türkü.anamin basindaki yazmaya sinen kinanin kokusudur. Türkü anamdir. Anamin kokusudur. Ebemin kinali saçlarinin kokusudur.
Türkü; besikteki bebenin uykusu, yavas yavas sallanan el oymasi besigin gicirtisidir.
Türkü; cepheye sirtinda mermi tasiyan, evladi vatan yolunda kurban olsun diye koç misali askerine kina yakan, esini usagini hak yolunda Sehit vermeyi onur sayan ninemin yürek daglayan sesidir.
Türkü; dinlerken, söylerken ve bu satirlari yazarken gözümden akan yastir.
Türkü; benim geçmisimdir. gelecegimdir. kökümdür, özümdür, atamdir, soyum sopumdur, çocugum , torunumdur, yasamimdir, kültürüm, mirasimdir.
Türkü benim. Ben Türküyüm.
Türkü; atalarimin kahramanlik destanlaridir.
Türkü köylümün agitidir, göz yasidir, acisidir. Eglencesidir, dügünlerde bayramlarda nesesidir.
Türkü; Anadolu nun dantel dantel örülmüs motifidir,nakisidir.kaynayan kazanda pisen asi, tandirda pi$en lava$tir.
Kir çiçekleridir Anadolu’ mun, her yörede ayri açan, mis gibi bahar kokan ,duygu kokan, ya$anmi$lik kokan töre kokan.
Türkü alçak gönüllülüktür,sadeliktir,duruluktur. tertemiz kokar, tertemiz, sabunlar gibi.
Bizim enstrümanlarýmýz da sadedir. Öyle kuyruklu piyanolarýmýz yoktur. Sadece zenginlerin aristokratlarýn o kocaman þa’þalý salonlarýna koyduklarý. Her evde vardýr bir saz, hiçbir þey olmasa bile bir tepsi. Ters çevirir onu ritim saz yaparýz. Onunla kýna gecelerinde düðünlerde çalar söyleriz.en fakir evde bile vardýr duvarda bir kýrýk baðlama. Kamýþlarý deler kaval yaparýz. Koyunlarý bile sevindiririz müziðimizle. Küçücük bir sipsi hangi çantaya sýðmaz. Peki ya cümbüþün, kabak kemanenin tamburun o acýklý sesi, kimleri aðlatmaz ki. Peki ya neye üfleyen mevlevinin beþyüz yýllýk kervansaraya hayat vermesi,eski taþ duvarlardan akan su gibi þýrýl þýrýl yüreklerimize akmasý,beynimizi ruhumuzu yýkamasý, arýndýrmasý,.
Bizim müziðimiz de enstrümanýmýz da bizim insanýmýz gibidir. Alçak gönüllüdür. Sadedir, yanýktýr, içlidir. Hem aðlatýr, hem oynatýr. Benim kültürüme renk veren lazý, çerkesi, arabý, tatarý, süryanisi, hristiyaný, müslümaný hepsi bir bütündür. Hepsi bir renk cümbüþüdür. Daðlardaki kýr çiçeklerinin binbir rengi ve kokusu vardýr her bir kültürün deðiþik geleneklerinde. Yaþamlarýnda ve yaþamlarýnýn özünü anlatan Türkülerde. Bu çok renklilik ve çok sesliliktir benim kültürümü, Türkülerimi zenginleþtiren, yüreðimi büyüten, binlerce Türküye ses veren ruh veren benim kültürüm, benim insaným. Köy kokan, tezek kokan, piþmiþ ekmek kokan, acý kokan, gözyaþý kokan, sevgi kokan, hasretlik kokan, muziplik kokan, neþe kokan, anam kokan, babam kokan, benim Türkülerimdir. Türküler BEN dir. Bütün bu duygularýn hepsi BENDEDÝR,.
BEN TürkÜM, BEN TürkÜYÜM,
ALINTI....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sayfa: 1 [2]