Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
09/09/10, 04:42
Ana Sayfa Yardım Giriş Yap Kayıt

+  Özhan Eren Forum
|-+  Özhan Eren
| |-+  Son Kitap: "Sarıkamış'a Giden Yol"
| | |-+  Sarıkamış'a Giden Yol
« önceki sonraki »
Sayfa: [1] Aşağı git Yazdır
Yazan Konu: Sarıkamış'a Giden Yol  (Okunma Sayısı 2057 defa)
melek
Newbie
*

Sarıkamış'a Giden Yol
« : 14/12/05, 22:21 »

Arkadaşlar
önce Sarıkamış Türküsü'nü dinleyin ve sonra Sarıkamış'a Giden yol'u okuyun. tarihini öğrenmek isteyen, seven, özhan eren'in bu son kitabını okusun, genç ustamızın yolundan gitsin. aynen Burhan Ayeri abimizin dediği gibi:

"..Böylesine mayalar ve Özhan Eren gibi 'Genç Usta'lar varken, kimse bizi parçalayıp bölemez!"
nimo
Newbie
*

Sn.Eren'den esinlenerek "Bir Sarıkamış Türküsü"
« Yanıtla #1 : 27/12/05, 13:43 »

90 YIL Önce, 90 BİN Kişi!... (Bir SARIKAMIŞ TürkÜSÜ…)

Onu ilk olarak “Kara Tren” Türküsüyle tanımıştım. Sonra birbirinden güzel ve anlamlı diğer Türküleri geldi. Bizleri köklerimize doğru, uzun ve kimi zaman da çileli bir yolculuğa çıkaran içli bir sesi vardı.

Özhan Eren’den söz ediyorum. Sarıkamış Türküsü’nü anımsayanlar olacaktır mutlaka.

“Sarıkamış üstünde kar
          kar altında Mehmet yatar
          gülüm donmuş, kara dönmüş
          gören sanmış yarini sarar

kimi Yemen kimi Harput
         üzerinde ince çaput
         avut yiğit, gönlün avut
         yar sarmazsa Mevla’m sarar”

diyen biri…

Nereden geldim şimdi Sarıkamış’a?
Birkaç gün önce Sarıkamış yöresinin Milli Park ilan edildiğini okudum. Sonra Çanakkale düştü aklıma. Hani şu iyileştirme ve düzenleme çalışmalarının, AB ülkeleriyle yaptığımız anlaşmalar(!) gereği aniden durdurulduğu Çanakkale şehitliği…

Tarihi miraslarıymış. Biz dokunamazmışız!...
Sakın Sarıkamış’ı da kuzeydeki dostlarımız özel ilgi alanlarına dahil etmeye kalkışmasınlar!...
Herhalde ben yine anlamadım. “Gözlerim kör oldu, basiretim bağlandı” desem bile, belagatim yerli yerinde duruyor halen. İyi-kötü meramımı anlatırım zahir!...

İşgalci kuvvetlerin tarihi mirası mı olurmuş?
Biz de bir tarihte Viyana kapılarına dayanmıştık diye hatırlıyorum. Yeryüzünün bu yanında kapısına dayanmadığımız öyle az yer kalmıştı ki… Az şehit bırakmadık oralarda.
Anzak’lardan, şundan bundan ne eksiğimiz var? “Ölüm hak, miras helal” diyor atalarımız. Oralar da bizim karar verme alanımız olmalı o halde…

Neyse sadede dönelim. Tarihe biraz daha yakından bakmak lazım diye düşünüyorum. Hani bize Sarıkamış’ı anlatırken, “bir gecede, tek kurşun atmaksızın, donarak ölen 90 bin asker”den söz etmişlerdi ya, aslında hiç de öyle değilmiş. Aslanlar gibi dövüşmüşler. Hem de incecik kılıklarıyla; mühimmatsız, teçhizatsız, gıdasız, sağlık hizmetlerinden yoksun ama kocaman yürekleriyle göz kırpmadan… vatan için ölüme yürümüşler. Karşılarında, güçlü Rus ordusu ve içeride onun arkadan vuran işbirlikçileri varken…

Sarıkamış’ı anlamak, bunu izleyen tarihi gelişmelere de ışık tutacaktır.

“külli cümleleri hayatın ölümden geçer
ölürüz biz kendimiz için”

demiştim hatırlarsanız….

Nitekim ölmüşüz de!...

Özhan Eren, bu konuda epeyce bir emek vererek “Sarıkamış’a Giden Yol” adlı bir kitap yazmış. Sarıkamış’la ilgili başka kitaplar da buldum. İşte tam orada; Sarıkamış ve Allahüekber Dağlarında yazılmış bir destanımız var bizim. Bundan 90 yıl önce, dondurucu bir Aralık gününde başlayan ve bugün bin rahmetle andığımız 90 bin askerimizin şahadete ermesiyle son bulan acıklı bir destan.

Defin merkezi ise KAR!...

KAR hikayeleri hep birbirine benzemez!...Bu da böylesi işte...
Kar’ın da kendine göre, ruha yansıyan bir rengi vardır.

Özhan Eren’in kar hikayesinin rengi ise vatan toprağına benziyor!…

(22 Aralık 2005) – Naime ERLAÇİN - www.antoloji.com
necatibolukbasi
Newbie
*

Ynt: Sarıkamış'a Giden Yol
« Yanıtla #2 : 27/12/05, 16:24 »

Sarıkamış üzerindeki karın altında yatan Mehmet'i bize hatırlatan ve onun hayat hikayesini öğrenmemize vesile olan Özhan Eren, o savaşın çilesini çeken Erzurum'lulan seni hep sevecekler.  Yemen Türküsünün Yemen savaşını hatırlattığı gibi, senin Türkülerin de Allahuekber şehitlerini hafızalarda diri tutacaktır. Seni çok seviyoruz. Başarılarının devamını diliyoruz.
                                                                      Av.Necati Bölükbaşı
omurakkor
Newbie
*

« Yanıtla #3 : 03/01/06, 18:50 »

Okunması ve okutulması gereken kılavuz bir kitap olmuş '' Sarıkamış'a giden yol'' Kim olduğumuzu ve burada nasıl ve ne sonuçlarda bulunduğumuzu bize çok iyi anlatan, hollywood kahramanlarının kol gezdiği son zamanlarda bize gerçek kahramanların kim olduğunu gösteren,onları hatırlamamızı yada tanımamızı sağlayan,karlar altından alıp onları kalplerimize ve dualarımıza yerleştiren Özhan Eren'in eline sağlık...
« Son Düzenleme: 03/01/06, 18:54 Gönderen: omurakkor » Logged
tacihas
Newbie
*

« Yanıtla #4 : 23/04/06, 12:00 »

vatan aşkı ile mehmetçiğin verdiği mücadele kutsaldır bu kutsal dava için az bile söylenmiş.
tacihas
Newbie
*

« Yanıtla #5 : 23/04/06, 12:25 »

“Sarıkamış üstünde kar
          kar altında Mehmet yatar
          gülüm donmuş, kara dönmüş
          gören sanmış yarini sarar

kimi Yemen kimi Harput
         üzerinde ince çaput
         avut yiğit, gönlün avut
         yar sarmazsa Mevla’m sarar ben bu şiire bitiyorum.
aklı selim
Newbie
*

« Yanıtla #6 : 23/04/06, 21:19 »

Sahip olduğumuz ortak tarihimizle bugünlere geldik.Bölücülere fırsat vermeyecek şekilde doğulusu,batılısı,güneylisi ve kuzeylisiyle Hak üzre kenetlenme zamanı!      Bilincimizi tazelemeli ve kendi dışımızdaki halkların varlığını inkarla değil objektif bir yaklaşımla Rabbimizin ayetleri olarak kabul etmeliyiz.                                    VAN'dan sevgilerle...             
tegmenpasa
Newbie
*

« Yanıtla #7 : 12/11/06, 13:47 »

Sayın Özhan Eren,

Sarıkamış'a giden yol kitabınızı yeni bitirdim. Böyle bir kitabı hazırladığınziçin teşekkürlerimi arz ederim. Herkesin mutlaka okuması gereken birkitap  olduğunu düşünüyorum.Mahalle kahvesinde ya da arkadaşlar arasında konuşurken caba 1. dünya harbine girmesek ne olurdu? derken , kitabınızı okuduktan sonra  öyle bir ihtimalin olmadığını, Almana mecbur olduğumuzu daha iyi kavradım.

Sizden iki ricam var.Birincisi ilk fırsatta Yemen'le ilgili bir kitap yazabilir misiniz? İkincisi ben Erzurum Oltulu'yum. Bizim dedelerimizden duyduğumuz Enver paşa Oltu'ya geliyor  ve bizim köyümüzden (Çengelli Köyü) Sarıkamış'a geçmek istiyor, ancak dedelerimiz buradan bu mevsimde geçmenin imlansız olduğunu anlatınca vazgeçiliyor.Doğru olabilir mi? Yoksa o geçmek isteyen subay başka bir subaymıdır?
ersan
Sr. Member

« Yanıtla #8 : 15/12/07, 09:53 »

Bilinçli toplum için bunları öğrenmemiz şart.Teşekkürler sayın özhan eren
serdar
Full Member

Gün Solar Akşamın Mateminden

« Yanıtla #9 : 24/12/07, 16:44 »

Aslında tüm Türkiyenin ozhan eren e sahip çıkması gerekir.Türkiyenin kanayan yarası SARIKAMIŞ  taki şehitlerimizi ozhan eren yurekten anlatmıs.Ruhunu çok guzel yansıtmış

KAFKASLI
Newbie
*

« Yanıtla #10 : 18/03/08, 15:56 »

ALLAH razı olsun Özhan Eren abimizden.Evet bende okudum kitabı.Ben Kars Sarıkamışlıyım yürekten hissederek yazılan bu kitabı öylede okumak lazım.ALLAH yar ve yardımcınız olsun.

sarıkamıs
Newbie
*

« Yanıtla #11 : 18/10/08, 19:34 »

kitabı bu geçen yaz okuma fırsatım oldu.gerçekden sarıkamışı bütün gerçekliği ile yaşıyosunuz. ne diyeyim ellerinize yüreğinizesağlık özhan abi umarım günümüz gençliği atalarının değerini anlayan bi nesil olur saygılarımla

Sayfa: [1] Yukarı git Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Özhan Eren Forum | Powered by SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. All Rights Reserved.
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!